tisdag 13 oktober 2015

Jag är ny till det här lajvet. Vad ska jag spela?:)

Kort version: Spela elev eller spöke!  

Den långa versionen kommer här:
Spelbara roller på detta lajvet är: elever/professorer från Bifrost/Durmstrang samt spöken. Vi kommer också ha lite skolpersonal, eventuellt någon ministeriearbetare samt ett antal NPC:er som inte spelas på heltid.

Då detta lajvet är ett skollajv vill vi lägga fokus på eleverna. Och det går bra att spela elev även för en spelare som är runt 30, så länge man vill. Så exkludera inte elev som ett koncept pga off-ålder, vi ser jättegärna fler som spelar elever. Det finns otroligt stora möjligheter här, tänk bara på vilken bokserie vi inspirerats av :)

Professorsrollerna brukar ta slut väldigt snabbt. Tidigare professorer har två veckor på sig att anmäla sig innan någon annan kan ta deras ämne, så det är inte säkert att det kommer finnas någon plats där. Samma sak gällande skolpersonalen. Vi gillar våra vuxna karaktärer, men det finns inte plats för så många om det ska vara balanserat mellan elever och lärare. Men spara era idéer för detta, ni kommer få chansen att köra vuxenroller! ;)

Det finns dock i princip alltid plats för en extra spökroll. De är väldigt stämningsgivande och uppskattade, samt går att kombinera med en NPC-roll om man vill spela något annat också. Här finns det också stora möjligheter för alla möjliga slags spel :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar