Magiska foremal och artefakter

Nytt för 2019 är att vi kommer ha ett artefaktsystem. Siffersystemet kommer att fungera på samma sätt som trolldryckerna och föremålen kommer alla få nya lamineringslappar!


Anmäla föremål

Allt som har en magisk effekt (undantaget en standardtrollstav med ett träslag, en kärna, 25-40 cm) ska anmälas ifall du vill ta med det på lajvet. Gäller även föremål som varit med på tidigare lajv. Ex: ovanlig stav, förtrollade smycken, magiska artefakter osv.

Detta sker genom ett formulär som kommer skickas ut till de som anmält sig.


Siffrorna

Vissa karaktärer besitter extra kunskap om artefakter vilka i det här systemet representeras av en siffra. Er siffra får ni reda på i incheck. De flesta karaktärer har siffran noll. Detta systemet är till för att karaktärer med fördjupad kunskap om artefakter ska få glänsa lite på lajven.

0: Du har inte studerat tillräckligt med artefakter och magiska föremål för att kunna göra en undersökning av föremålet utan att testa den på antingen dig själv eller någon annan för att se effekten. Undantaget är såklart ifall karaktären känner till föremålet sedan innan.

1: Du har studerat en hel del artefaktlära och har väldigt bra betyg i ämnet.

2: Studerande i toppskiktet som är mycket intresserad av artefakter. En elev som studerat väldigt mycket eller en vuxen som praktiserat detta i sitt yrke.

3: Expert. Professor, forskare eller liknande inom området. Du har lagt ner många år på att studera alla detaljer av magiska föremål och artefakter.

Ni som har siffror kan identifiera artefakter upp till er nivå. För detta måste ni undersöka föremålet i ett antal minuter och göra en liten scen av undersökningen. Ni kan exempelvis hälla olika pulver på den, använda förstoringsglas eller studera den i olika ljus medan ni håller föremålet i en tång eller med handskar. I samband med detta får ni läsa på lappen för att se vad det är för artefakt, och sedan spela på att ni känner till den.

Är artefakten över er nivå så får ni gärna spela på att ni försöker undersöka den men ni kommer misslyckas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar