Praktisk info inför Bifrost IX: Det ögat ser


Nedan finner du all praktisk info inför sommarens lajv!

Bifrost IX: Det ögat ser

Nästan ett år efter den stora vågen kommer Bifrosts elever och personal tillbaka till skolan. Välkommen-tillbaka-till-skolan-brevet innehöll en rekommendation att alla för säkerhets skull tar med sig paraplyn och snorklar. Korridoren utanför biblioteket är dessvärre till stor del översvämmad och sedan ett par månader tillbaka bostad för en koloni av bibliovore minimus - vanligen kallad bibblomin - en liten fridlyst kaninliknande varelse med smak för blött papper som kommer förflyttas snarast efter äggkläckningssäsongens slut. Rektor Humlebo inflikade en reservation för oregelbundna vattenskurar i somliga klassrum, något som inte kommer att ursäkta läxor förstörda av vattenskador. Vårdnadshavare kan känna sig trygga i vetskapen om att burkar med gälgräs har blivit utplacerade på skolan som säkerhetsåtgärd utifall att rum vattenfylls eller att det mot förmodan skulle komma en ny våg. I vanlig ordning kommer Humlebo att vara otroligt upptagen även denna terminsstart och hänvisar därför alla former av klagomål till respektive elevhemsföreståndare.

Orsaken till vågen är det inget som det råder någon tvekan om. Sekten som kallar sig Jörmungands Stav har växt sig starkare tillsammans med Jörmungand som nu likt Fenrir kan ta mänsklig form. Experter på magiskt marinliv har skickats ut för att undersöka en svartgrön oljig vätska som förgiftar Östersjön och skapat rubriker även i mugglarnas nyhetsreportage. Detta har lett till en debatt mellan grupper som hävdar att mugglarna genast måste kontrolleras och andra som hävdar att Jörmungand måste tillbaka på sin plats omedelbums för att inte släppa ut mer etter. Runbladet har förgäves försökt få till en intervju med båda syskonen. Men ingen reporter vill försöka gå nära Fenrir eller de magiker som tycks ackompanjera henom, på grund av arbetsmiljöskäl.

Det har varit en het sommar för Runbladet. Inte bara på grund av den skandalösa värmen som hållit i sig även denna sommar; tidningen har bokstavligt sålt lika snabbt som smör smält i solen. Sommaren har inneburit den spännande upptakten till Sveriges stundande trolldomsval. Den nya trolldomsministern kommer att presenteras på ett ting tre dagar innan höstdagjämningen och där göra upp en överenskommelse med ättetinget. Korpvinge verkar inställd på att även vinna detta val, men efter mer än femtio års tjänst hos ministeriet är Gripen inte redo att släppa greppet om svensk trolldomspolitik. Valet ses som en kapplöpning mellan dessa två och Agarde. Den aldrig sinande strömmen av skandalösa avslöjanden, propaganda och debattinlägg har tagit över Runbladet till den grad att tryckpressarna fick spatt och redaktionen tvingades skicka iväg runstenar i ett par veckor för att inte sluta rapportera. Hört och Sett misstänker ett sabotage av Renstjärna för att kunna ta ut ökade tullavgifter på importerad sten.

Den absolut största snackisen är på internationell nivå; hos Internationella Trolldomsfederationen kommer det snart att hålla en omröstning. Ska den 330 år gamla trolldomssekretessen upphävas? Vare sig det är Grindelwalds Anhängare eller samfund som Mugglarnas Vänner som ligger bakom röstningen så kanske år 2019 blir det år då alla mugglare blir medvetna om det magiska samhället. Det kanske är hög tid att berätta för mugglarna, eller som vissa kallar det; komma ner från kvasten.Datum och plats

Den 15-18 augusti 2019 hålls lajvet på Göransborg, som ligger utanför Höör i Skåne.

Torsdag
Kl 12-15.30 In-check öppet
Kl 16 Off-träffar
Kl 17 Obligatorisk off-genomgång och därefter lajvstart

Fredag

Lördag
Kl 21-03 Lajvslut (ungefärlig tid!)

Söndag
Kl 10-14 Städning och ut-check

Innan ni får checka ut från lajvet måste området som du blivit tilldelad vara städat och godkänt. Detta året kommer finnas en städpant på 50 kr som återbetalas vid utcheck. Behöver du lämna innan ut-check öppnar så ta kontakt med oss innan lajvet.

Deltagare

Det finns totalt 66 platser på lajvet. Även till detta lajv kommer rollfördelningen vara ganska hård och det är viktigt att anmäla sig i tid för att få spela det ni vill spela. Vi kommer försöka hålla 9 elever i var årskurs jämt fördelade över elevhemmen och ca 15 i personalen. Några platser är även reserverade för NEWT-elever och spöken. Mer om vad det innebär att spela olika roller kan du läsa här på hemsidan.

Gamla professorer har även till detta lajv två veckors förtur att anmäla sig som professor i sitt ämne. Detta gäller även elever som gått ur årskurs fem och vill komma tillbaka som NEWT. Observera att detta dock inte betyder att dessa har förtur till platserna på lajvet men endast till ämnet de har spelat professor i.

Åldersgränsen för att få delta på lajvet är från året du fyller 15 år.

Intriger

För att få intrig till lajvet måste du vara anmäld och betald till lajvet och ha en godkänd karaktär senast söndagen den 30 juni.

Prata gärna ihop er med andra lajvare och sök relationer innan lajvet. Vi vill också uppmuntra er till att komma med egna förslag på intriger. Lajv är någonting vi alla skapar tillsammans!


Lokalen

Parkering

Det finns ett begränsat antal parkeringsplatser vid lajvlokalen, därför måste ni anmäla detta i anmälan för lajvet - först till kvarn gäller. Parkeringen sker på anvisad plats och alla som parkerar ska fylla i en parkeringslapp (fås i in-check).

Skjuts till och från lajvplatsen

Behöver ni skjuts till/från lajvet så anmäler ni det i anmälan, eller via mail i efterhand. Skjuts kommer kosta 50 kr per sträcka (50 kr till lajvet, 50 kr från lajvet = 100 kr totalt). Överskottet går till lajvet.

Övernattning

Det finns möjlighet att sova både in eller off-lajv, men platserna är begränsade och först till kvarn gäller. Elever och skolpersonal kan sova in-lajv, men spöken sover alltid off-lajv.

Det finns tre elevhemssovsalar och två lärarsovsalar som är in-lajv. In-lajv sovsalarna är uppdelade efter elevhem med mellan 12 platser i varje (i Frejheims sovsal kräver två av dessa platser en egen medtagen madrass!). Personal sover i sovsalarna som ligger i anslutning till personalrummet.

Off-sovsalarna är två stycken och har vardera plats för nio personer. Om ni känner att ni inte kommer orka hålla er in-lajv hela tiden är det en bra idé att välja att sova här.

Det finns duschar på lajvet. De är helt off-lajv och ligger i två omklädningsrum för "häxor" respektive "trollkarlar" (om någon behöver duscha ensam kan vi lösa det - kontakta oss innan lajvet).


Mat

Lajvavgiften inkluderar kvällsmat på torsdagen. Frukost, lunch och kvällsmat på fredag och lördag. Samt en frukost på söndagen efter lajvslut.

Vårt fantastiska köksfolk allergianpassar och lagar vegetariskt/veganskt.


Resa till lajvet

Vi får 10% rabatt på SJ-resor eftersom lajvet arrangeras via en Sverokförening. Boka via denna länken och maila för att få lösenordet (det kommer i bekräftelsemailet på anmälan också).

https://medlem.sverok.se/reserabatt/

Tillgänglighet

Lokalen vi är i är tyvärr inte tillgänglighetsanpassad. Huset är byggt i flera våningar, innehåller många trappor och inga ramper finns. Mer om lokalen finns att läsa på Göransborgs hemsida. Om du har frågor får du gärna kontakta oss.


Vad kostar lajvet?

Lajvavgift + (städpant) + medlemsavgift för FriFantasi = kostnaden

Lajvavgiften inkluderar lajv, åtta måltider mat och boende hela helgen. Vi har valt att ha tre olika anmälningsavgifter för att göra lajvet tillgängligt för så många som möjligt och ni väljer själva vilken lajvavgift ni betalar av de tre alternativen:
650 kr - rabatterad lajvavgift för studerande, arbetslösa eller personer som av annan anledning behöver den här möjligheten för att kunna delta
850 kr - ordinarie lajvavgift, bidrar till att ge lajvet en mer hållbar ekonomi
1050 kr - sponsor lajvavgift, för de som vill sponsra lajvet extra
Nyhet: Detta år kommer vi ha en städpant på 50 kr som ni får tillbaka vid utcheck på söndagen!

Medlemsavgift i FriFantasi kostar 50 kr och gäller året ut.

Du måste vara medlem i föreningen FriFantasi för att kunna delta på lajvet och medlemskapet räknas per kalenderår. FriFantasi är en Sverok-förening som arrangerar lajv, och via Sverok får vi bland annat ekonomiskt bidrag till våra lajv samt en försäkring.

För att räknas som anmäld ska du ha gått med i föreningen, anmält dig via google-formuläret och satt in pengarna så att de är på vårt konto. Din karaktär måste vara godkänd för att du ska kunna delta på lajvet.


Viktiga datum 

Vissa ändringar av datumen kan förekomma.


Vecka 19
Onsdagen 15 maj: Anmälan öppnar


Vecka 21
Onsdagen 29 maj: Sista datum då professorer samt elever har förtur till sina ämnen respektive NEWT-platser
Torsdag 30 maj: Kl 19-22 Bifrost meet-up på KodachiCon i Lund (kräver inträdesbiljett till konventet)

Vecka 25
Onsdagen 19 juni: Omfördelning av rollerna, vi kommer se över rollkvoteringen och eventuellt öppna för fler platser där det tidigare varit fullt


Vecka 26
Söndagen 30 juni: Sista datum att vara anmäld och betald för att få garanterad intrig

Söndagen 30 juni: Sista datum för professorer att anmäla sina lektioner

Söndagen 30 juni: Sista datum för lajvare att skicka in tidningsartiklar (eller bidra på annat sätt) till Runbladet.


Detta kommer hända härefter
- Omfördelning av rollfördelningen. Ifall det finns platser över bland något av de vi reserverat kommer anmälan för dessa platser att öppna denna helgen.

- Vilka som är elevhemsföreståndare, prefekter och liknande kommer bestämmas

- Intriger kommer att börja skrivas


Vecka 30 
Söndagen 14 juli: Sista datum för anmälan

Söndagen 14 juli: Sista dagen som betalningen för lajvet ska vara inne på föreningens konto

Söndagen 14 juli: Sista datum att anmäla artefakter i formuläret


Detta kommer hända härefter
- Utskick med stämningstexter, regler och praktisk info

- Intriger kommer att skickas ut

- Besked om sovplatser kommer att ges


Vecka 32
Söndagen 11 augusti klockan 23.59: Sista tid för att ställa frågor på mailen som garanterat får svar innan lajvet, om intriger eller annat.


Vecka 33
15-18 augusti: Bifrost IX

I incheck får ni
  • Duellsiffra
  • In-lajv pengar
  • Eventuell parkeringslapp
  • Eventuella trolldryck-, duell- och artefaktsiffror
  • Eventuella laminerade kort för trolldrycker, ingredienser och artefakter
  • Eventuella slipsar (förutom förstaårselever som får sina in-lajv under insorteringsceremonin), dödsrelikerna-halsband och tygmärken
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar