Vision

För förklaring om vad ett lajv är, se: http://www.sverok.se/lajv/ 


Vision

Vår vision med Bifrost är ett magiskt lajv med mycket av känslan och stämningen som finns i JK Rowlings värld. I början hade vi en vision om att varje lajv skulle vara lite som ett år på Hogwarts, och det är någonting vi fortsatt satsa på. Bifrost är ett lajv där det händer mycket.

Inom elevhemmen finns fördomar, gemenskap och motsättingar. Personalkåren är udda och skiftande. Karaktärernas vardag med skollivet blandas med speciella händelser och incidenter - det finns ingenting som heter en lugn dag på Bifrost!

Vi har en god portion humor, mycket magi samt outforskade mysterier. Samtidigt mycket hemska historier, starka känslor och adrenalin. Bifrost är ett lajv där många olika historier blandas. Det finns mycket potential för olika upplevelser och äventyr. Vad vill du vara med om?Bifrost med tre ord:

- Magi
Vi vill skapa ett magiskt lajv fullt av både känd och okänd magi. Detta gör vi framförallt genom ett självförklarande magisystem (läs mer under magi) och en del blackboxeffekter. Bifrost är inte ett 360-lajv, och det bäddar för nya möjligheter som t ex att ha en osynlighetsmantel!

- Stämning
En magisk värld är ständigt skiftande och har många krafter i rörelse. När förstaårseleven lägger handen på sorteringskulan. När profetior läses upp i matsalen och när ett halvt elevhem har fått minnesluckor. När burken med Bertie Botts Bönor skickas laget runt. När lapparna på anslagstavlan får tillökning med en som letar efter sin bortsprungna fjäderpenna. När en samling elever och lärare sitter vid lägerelden och berättar historier och inferii kommer utkrypande ut skogen i full fart. När två svartkonstnärer ryker ihop i en duell. Eller bara en sådan enkel sak som när elever frågar om läxor eller vägen till en lektionssal.

- Mysterier
Saker händer och du inte vet varför. Krafter du inte kan kontrollera, magi du inte vet någonting om och var det inte någon som sa någonting om en ritual ute i skogen? Vilka följer egentligen Grindelwalds ideologi och vem kan du lita på? Vem är egentligen det där spöket och vad betyder de där lysande stenarna? Och om du smyger ut mitt i natten, vem vet vad du kan få reda på...


Mer information hittar du på resten av hemsidan, kolla också in Innehållsförteckningen som kompletterar denna text. Om du undrar någonting får du gärna maila oss på frifantasi@hotmail.com

5 kommentarer:

 1. hur många brukar det vara där? :)

  SvaraRadera
 2. Detta är första gången vi håller i detta lajvet och vi räknar med att få ca 30-35 deltagare :)

  SvaraRadera
 3. Denna gång kommer vi sikta på mellan 60-70 deltagare :)

  SvaraRadera
 4. när är lajven och hur många ska det vara nästa gång?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bifrost II är den 18-20 juli 2014, vi kommer sikta på mellan 60-70 deltagare.

   Radera