Varelser och magi

På våra lajv är det inte enbart trollkarlar och häxor som kan kasta magi. Även om dem är ensamma om att kasta magi med stav. 

Magi är inte alltid verbal. Varelser som inte kan prata kan också kasta magi på dig. Spelaren kommer då att säga en besvärjelse som lyder: "Cantio [effekt]"

Varelser pekar oftast mot sitt offer med händer, klor, tassar eller något annat. Dem kan också använda frasen alla som hör

Om en varelse säger Cantio ska du - precis som när en magiker pekar på dig med sin trollstav medan dem uttalar en besvärjelse - stanna upp och lyssna.

Gällande alla som hör

Frasen alla som hör betyder alla som off hör. Det är inte godtagbart att stoppa fingrarna i öronen. Alla magi som kastas genom vårt magisystem kräver hörsel för att fungera.


Exempel på varelsemagi

Isandar fryser offers hjärta genom att vidröra sitt offer och väsa (då dem egentligen inte kan prata) "Canteo ditt hjärta börjar frysa, om du inte får hjälp inom femton minuter kommer du att dö"

En vilie kan le charmigt mot någon som den pratar med och säga "Canteo du vill göra något för att imponera på mig" 

Dem Underjordiska sjunger "Canteo. Alla som mig hör, skydd eller ej. Kom nu med mig. Vart jag än går. Följ i mina spår. Ingen som stör."Inga kommentarer:

Skicka en kommentar