Vad vet trolldomsfödda om mugglare?

I Rowlings värld är en av de roliga sakerna att trollkarlar och häxor knappt har någon koll alls på mugglare, de förstår inte hur en telefon fungerar och har inte det minsta nys om mugglarmode (visst minns vi alla trollkarlen Archie som under världsmästerskapen i quidditch gick runt i ett blommigt nattlinne, “för att han köpt det i en mugglarbutik”).

Så fungerar det INTE i det svenska trolldomssamhället enligt Bifrost-fiktionen.

År 1946, efter Grindelwalds fall, införde Sverige lagen om mugglarinteraktion, det innebär att alla barn måste gå i mugglargrundskola innan de kan börja på Bifrost. ALLA Bifrost-elever (inklusive vuxna som har gått på Bifrost) har alltså spenderat nio år i skolan med mugglare.

Det är svårt att ta sig igenom hela skolan utan att lära sig någonting om mugglare, men det är ändå fritt upp till er hur mycket ni sov, skickade lappar, tuggade dagdrömmarsnacks och fuskade er genom grundskolan.Elever och mugglare

Det är inte logiskt att elever som gått grundskolan efter år 2005 inte vet vad Internet eller mobiler är, men ni kanske helt har missat det där med mikrovågsugn och färdigmat, de senaste filmerna eller sociala nätverk som Facebook.

Om du är trolldomsfödd, tänk gärna ut i förhand vad din karaktär vet eller har missat, och håll dig till det. Det är lättare att komma ihåg och roligare att ha ett par stora missar eller missförstånd som du kan komma ihåg att spela på, istället för att göra en komedi av allt din karaktär inte vet.Vuxna och mugglare

Vuxna som är födda efter år 1946 har också gått i mugglargrundskola, men deras bild av mugglare är oftast förlegad. De har antagligen inte umgåtts med mugglare sedan sin skoltid, och beroende på hur uppmärksamma de var då kanske de inte visste mycket till att börja med. Vuxna har mindre koll på mugglare än vad ungdomar har, det kan hända att de pratar om utsvängda jeans eller börjar göra dansrörelser som visar att de inte varit på ett disco sedan 80-talet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar