Trollstavar

För att kunna utöva magi på lajvet behöver du ha en trollstav. Så länge som du har vad vi kallar för standardstav så behöver du inte kolla av den med oss. Har du en annan typ av trollstav måste du kolla av med ansvarsgruppen via mail.

 

Standardtrollstav

  • En kärna
  • Ett träslag
  • Ca 8-13 tum
De första två punkterna är information som är helt in-lajv. Du behöver inte ha någon kärna i din trollstav eller ens ha en trollstav av trä för att bestämma vad för kärna och träslag din karaktärs trollstav består av. Du kan göra en trollstav av andra material och sen bestämmer att det in-lajv är ett visst träslag och en viss kärna i. Men de flesta karaktärers trollstavar består enbart av en kärna och ett träslag. Dekoration räknas inte in i detta. Du kan alltså ha ett handtag av metall eller kristaller inbyggda i skaftet som dekoration.

Den tredje punkten är ett direktiv eftersom det är opraktiskt med både längre och kortare stavar.

Kärna och träslag

Det är ingenting som du måste bestämma eller som du ens behöver anmäla till oss såvida du inte vill ha väldigt speciella/ovanliga trollstavskomponenter. 

Till exempel skulle det inte vara okej att ha en i fläder med thestralhår eftersom det är vad fläderstaven sägs vara tillverkad av. 

Enhörningshår, drakhjärtesträng och phoenixfjädrar är vanliga kärnor, men researcha gärna på de fansidor som finns på nätet. Eventuellt kommer det en sida till Bifrosts wiki om detta också!

Trollstavshållare

Glöm inte att, oavsett typ av stav, ha någonstans att förvara den när den inte används!

En trollstavshållare i bältet eller en trollstavsficka på rockens insida är en nödvändighet, men i de fall där inte det fungerar måste ni ha den i en väska eller liknande.


Olika typer av stavar

Lumos och LED-stavar

Det går bra att köpa eller bygga trollstavar med led-lampor för att kunna kasta lumos/nox. Spela runt faktumet att bara vissa personer kan kasta trollformlen.


Onormala trollstavar

Vi har godkänt käppar och längre vandringsstavar som trollstavar. Men vi rekommenderar att då också ha en vanlig stav, eftersom längre stavar är opraktiska.


Trollstavstillverkning

En trollstav kan tillverkas på många olika sätt och det finns otaliga guider på nätet. Vi rekommenderar att satsa på en hård pinne av något slag så att den inte knäcks enkelt. Ibland händer olyckor ändå, men det är bra att tänka på att bygga en relativt hållbar trollstav.

Gällande utseende så är det absolut okej att göra den i andra material än trä, även om den ska föreställa vara tillverkad just av trä. Du går gärna göra den träig, men det är inte ett tvång.

Det är kul att lägga lite tid på sin stav och låta lite av personligheten komma fram i staven. Om en vill såklart. En trollstav täljd av en träpinne fungerar precis lika bra och kan vara väldigt snygg i sin enkelhet.

Självklart går det också bra att köpa stavar och replikor av de som används i HP-filmerna. Men tänk då på att inte ta någon av de mest unika (framförallt fläderstaven!).

Fråga gärna om tips i Facebookgruppen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar