Övrig rekvisita


Här skriver vi lite om övrig rekvisita. Saknas något? Hör av er!

Kvastar

Kvastar kan se ut på alla möjliga sätt och de välkomnas varmt att ta med på lajvet!

Läs mer om olika kvastmodeller på wikin.


Skrivdon

Helst av allt ser vi gärna fjäderpennor och bläckflaskor, men det är inget tvång. Vanliga blyertspennor går såklart också bra, men kan ni ha några som ser lite annorlunda ut, mer gammaldags så är det ett plus.


Ljus

På lajvet fungerar det bra att ha med: lampoljelyktor, fotogenlyktor, LED-blockljus samt LED-trollstavar.


Böcker

Många böcker går ju bort som mugglarböcker, men i och med att Sveriges trolldomssamhället är så integrerat som det är med mugglarsamhället kan ni ändå ta med er och läsa lite vad ni vill. Att ni har mugglarböcker är dock troligare om ni är mugglarfödda.

Gällande faktaböcker som kan fungera som läroböcker är det ganska svårt att hitta de som fungerar inlajv. Men det finns.

Titlar som alltid fungerar och välkomnas är Rowlings egna, både på svenska och engelska, men helst svenska.

- Fantastiska Vidunder och var man hittar dem

- Quidditch genom tiderna

- Tales of Beedle the Bard

Förutom dessa bör alla andra böcker godkännas av arrangörerna. Maila in titel och författare, gärna bild eller länk till en beskrivning av boken. Eller gör det innan lajvet.


Här är några riktlinjer:

Läroböcker bör handla om ämnen som är ämnen i Potter-fiktionen, till exempel spådomskonst och astrologi.

Ta böcker som ser äldre ut, eller mer avancerade. Det finns många barnböcker som är vackert gjorda och kan kännas som att de passar in, men de riskerar ofta att ge just känslan av att vara gjorda för barn.

Böcker om mytologi eller fornnordisk religion passar oftast inte in, kanske en med nordiska gudasagor, men vanligtvis överensstämmer de inte med Potter-fiktionen och speciellt inte med tanke på den gamla seden.


Vapen

Vi tillåter boffervapen på lajvet om det finns en speciell anledning och du kan motivera att din karaktär har ett vapen av något slag. Alla vapen skall kontrolleras innan lajvet.

Vi tillåter inte blankvapen i någon form på våra lajv.

Vapen som ska föreställa ha egg måste ha minst halvskida. Att sticka ett svärd direkt i bältet är absolut inte accepterat!

Du får inte slå på någon som inte har ett vapen, om de inte provocerar fram det. Om personen står stilla får du bara skära.

Gällande att spela på skada så är det upp till spelaren som du boffrar på. Vi har inte ett KP-system och effekten kommer alltså vara upp till den person du spelar mot.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar