NPC och extra karaktärer

NPC betyder egentligen "non-player character". Det stämmer inte riktigt eftersom alla NPC:er spelas av spelare, men vi har ändå tagit namnet till den här karaktärstypen då de är lite speciella.

Syftet med NPC-karaktärer är att skapa häftiga scener med roller som bara dyker upp korta tider. De är ofta delar av planerade scener, men kan också vara någonting arrangörerna skickar ut impulsivt om vi vill få fart på lajvet eller provocera igång ett händelseförlopp. Karaktärerna kan vara välutvecklade, men de är styrda av off-mål och framförallt till för att skapa mer spel och stämning för lajvet som helhet. NPC:er är ibland delar av intriger eller nyckelpersoner - men dem har inte egna intriger. De styrs mer eller mindre av arr för att skapa scener och mer spel.

Alla som spelar NPC-karaktärer måste ha en vanlig karaktär. NPC:er dyker endast upp kortare förutbestämda stunder. Det går dock bra att spela flera NPC-karaktärer på ett lajv.

Är du intresserad av att spela NPC så har vi en kontaktförmedling mellan gruppledare och spelare på facebook.

Om NPC inte är vad du vill spela, utan du vill spela en helt egen extra karaktär - se längre ner under extra karaktärer!


Anmälning

Anmälan för NPC-karaktärer och extra karaktärer (se längre ner på sidan) skickas ut på mail till de som efterfrågar det eller som vi är i kontakt med. Missa inte att ni behöver göra en vanlig anmälan också :)

Men jag vill spela en annan karaktär, ska den anmälas som NPC eller extra karaktär?

Alla spelare måste ha en karaktär som sin "main" och ni får bara ha en "main". Ni behöver med andra ord välja vilken karaktär som ska vara er "main" och vilken/vilka som ska vara NPC eller extra karkatärer. Den karaktären som skrivs in i den vanliga anmälan kommer betraktas som er "main-character". Alla andra karaktärer räknas som NPC:er eller extra karaktärer?

NPC-karaktärer ska ha något syfte med att dyka upp, mindre speltid än "mainkaraktärer" och har begränsad magi (magiker har 3-5 trollformler). När ni fyller i NPC-anmälan kommer ni att specificera när karaktären kommer spelas och vi vill att ni håller er till de tiderna. Det kan vara en eller flera gånger, helt beroende på vad det är för sorts karaktär.

Jag vill spela min spökroll när jag känner för det, är det okej?

Ja! Så länge du ser till att din vanliga karaktär har en bra, icke-dramatisk, anledning att vara borta. Spökroller är undantaget när vi säger att ni måste hålla er till förutbestämda tider och scener. Spela spöke när ni känner för det :)


NPC-regler

  1. Du har själv ansvar för att fixa utrustning. I vissa fall står lajvet för rekvisitakostnader och i vissa fall kan du låna kläder. Men inte alltid - det är ditt ansvar att ta reda på detta och fixa utrustning i tid.
  2. Du ska vara beredd att lämna din vanliga karaktär när gruppledaren kallar på er. Alltså måste du prata med dina in-lajv vänner så att de kan täcka för dina karaktärs saknad. Du ska också komma på en förklaring till att din karaktär försvinner under ett par timmar. En icke-spektakulär förklaring, till exempel extralektion mellan elev och professor som är del av samma NPC-grupp, eller specialtillstånd att studera i biblioteket (Bifrosts bibliotek är stort).
  3. Du måste vara medveten om att detta kommer ta av din lajvtid. Både för att byta om och för att spela och ibland för att duscha efteråt. Det kommer krävas att du går off en tid för att snacka ihop dig eller i vissa fall för att vänta på det rätta tillfället att dyka upp. Hur länge du kommer spela NPC beror på vad det är för roll. Fråga gruppledaren.
  4. När du spelar NPC kommer du vara mitt i händelsernas centrum. Men som alltid gäller samma lajvregler för dig som för alla andra. Du är dessutom extra mycket ansvarig för att skapa roligt spel för alla som NPC, eftersom det är syftet till att vi har NPC-roller.
  5. Var grupp har en gruppledare som är det både in och off-lajv. I vissa fall är detta inte samma person. Om det inte är avtalat i förväg så får ledaren inte förrådas in-lajv, då detta också motsäger syftet med NPC:er.

På lajven hittills har vi haft

Aurorer

Boggart

Brisingamen

Dolo lacerte

Efterlysta brottslingar

Inferier

Isandar

Journalister

Ministerkandidat, Xander Beridna

Spöken

UnderjordiskaExtra karaktärer

Extra karaktärer är precis som de låter, extra karaktärer för spelare som vill spela mer än en karaktär på lajvet. Till skillnad från NPC-karaktärer är dessa inte knutna till en specifik scen, men de måste anmälas och godkännas. Ingen är garanterad att få spela en extra karaktär under en lajv då det beror helt på vad det är för sorts karaktär och när den kommer dyka upp. Maila oss om du vill anmäla en extra karaktär!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar