Magiska förmågor

Magiska förmågor innebär krafter utöver det vanliga. Det är fullt spelbart - däremot kräver vi att du har en god anledning och att det är inarbetat på ett bra sätt i din karaktär.


Animagus

En animagus är en trollkarl eller häxa som har genomgått en lång, komplicerad trollformelsprocess för att genom sin vilja kunna förvandla sig till ett specifikt djur. Ta exempel professor McGonagall som kan förvandla sig till en katt. Det här djuret har alltid någon form av kännetecken som liknar dess mänskliga drag, och det måste registreras hos trolldomsministeriet.

Att bli en animagus är dock fruktansvärt svårt och det är inte många som klarar av det. Att spela en animagus är ännu svårare eftersom du inte kommer kunna förvandla dig in-lajv.


Metamorfmagus

En metamorfmagus är någon som kan ändra sitt utseende med viljekraft. De kan ändra delar som hårfärg, näsan, kindben, men också större saker som längd och kroppsbyggnad. De kan till och med byta kön, men är under tiden som det andra könet inte fertil.

Det finns oerhört få metamorfmagusar världen över. Till skillnad från animagus är det ingenting som går att bli, utan något individen måste födas som. Det är en specialförmåga som är väldigt svår att spela på och kräver en bra anledning för att vara. Men, har du en cool idé om varför du vill vara metamorfmagus och hur du ska spela på det? Maila oss!


Spådomskunnig

Anlagen för att se in i framtiden eller vara mottaglig för profetior är mystiska. Spådoms-kunnighet går ofta i släkten, samtidigt så har de funnits mugglarfödda som har haft gåvan.

Att vara spådomskunnig innebär att du som spelare kan få profetior eller kanske drömmar ifrån oss arrangörer, och att dessa har en inverkan på andra karaktärer under lajvets gång. Riktiga profetior uttalas i ett transliknande tillstånd, och de ges ut via intriger. Anledningen till detta är att de riktiga profetiorna som vi arrangörer skriver ut i intriger kommer att inträffa - din karaktär har alltså möjlighet att se in i framtiden "på riktigt" under lajvet.

Vill du vara spådomskunnig så måste det skrivas in i din karaktär när du anmäler dig, och godkännas.

Dock ska det tilläggas att det är helt okej för alla typer av karaktärer att på olika sätt försöka förutsäga framtiden på lajvet. Spå i teblad, stjärnorna, tarotkort eller drömmar, och tolka dessa helt fritt. Vad ni inte får göra utan arrangörs tillstånd är att spela ut scener där din karaktär faller i trans och uttalar en profetia.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar