Konsumerbart

På den här sidan kommer vi skriva lite tips gällande ätbara grejer och in-lajv alkohol. Scrolla ner lite för att läsa mer om godis.


Alkohol

Först och främst vill vi klargöra att det inte ska förekomma någon riktig alkohol på lajvet. Vi kommer ha nolltolerans mot detta. Däremot så är vi positiva gentemot in-lajv alkohol, det vill säga alkoholfria drycker som vi spelar på är alkohol.

Vad som gäller in-lajv

Professorer får dricka alkohol utanför lektionstid, men de bör göra det i rimliga doser. Det finns dock inget uttalande från skolledningen, men en alldeles för alkoholiserad lärare skulle troligtvis bli avskedad. 

Elever får inte dricka alkohol på skolan, undantaget Butterbeer och liknande nästan alkoholfia drycker. All alkohol som elever har måste stöldmarkeras för att lärare ska kunna konfiskera det. Sedan får elever gärna försöka sno tillbaka det.


Att göra in-lajv sprit

Vissa använder tabasco, vissa ingefära och andra använder rökarom tillsammans whiskeyessens. Lek runt i köket. Men ha gärna någonting starkt i drycken som ska föreställa alkohol, då det blir lättare att spela på det.


Läsk

Glasflaskor med läsk går bra att ha med sig. Se till att korken är lajvig och klistra på en snygg etikett. Gå gärna in i Facebookgruppen, i ett av våra album finns det olika etiketter som går bra att sätta på flaskor.Godis

Det finns mycket roligt att hitta på när det gäller godis, och här kommer lite idéer och tips för hur du kan fixa ditt eget trolldomsgodis. Som vi skrev tidigare - kolla in Facebookgruppen för etiketter!

Kom ihåg att det “officiellt” producerade Harry Potter-godiset som går att köpa (till exempel chokladgrodor och bönor) inte fungerar så bra in-lajv, eftersom det står “Harry Potter” på dem.


Bertie Botts Bönor

Vanliga JellyBeans fungerar superbra och det är kul att spela på!

Glöm inte att spela på deras olika smaker och vik jättegärna askar eller skriv ut etiketter till burkar där ni kan ha dem, det finns fina mallar att hitta via Google.


Choklad

Choklad är enkelt att göra lajvigt! I Facebookgruppen finns det olika snygga omslag som du kan skriva ut. Ta sedan ut chokladen från plastförpackningen och slå in den i aluminiumfolie innan du klistrar fast pappersomslaget.


Chokladgrodor

Det finns att köpa grodor av choklad med olika fyllningar, och även om de inte hoppar är de roliga att ha med ;)


Karameller

Karameller av diverse slag är roliga att ha, men se till att det inte är text på, utan blanka omslagspapper. Det går alltid att ta av och byta papper.


Sparkling Candy

Det finns olika former av poppande godis och annat lite speciellt. Detta är superkul!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar