Innehållsförteckning

Som det går att läsa i lajvets vision utgår lajvet från tanken om att varje lajv skulle vara som ett år på Hogwarts. I denna innehållsförteckning vill vi förmedla ytterligare om vad ni kan förvänta er av lajven. Det finns både ont och gott på Hogwarts. Mycket humor men också en allvarligare sida - vilket också är någonting som ni som deltagare kan förvänta er samt förväntas bidra till. Speciellt nu eftersom tiderna in-lajv går mot det mörkare hållet med ett stundande krig.

  • Intensitet och högt tempo. Våra skollajv pågår från torsdag till lördag och det brukar hända väldigt mycket på två och ett halvt dygn. Glöm inte att vila och dricka vatten när ni behöver.

  • Magi som kräver inlevelse och fantasi för att generera bra spel. Desto mer du spelar på att du blir påverkad av trollformlerna desto verkligare kommer en scen att kännas. Var generös i ditt spel mot andra lajvare. Detta gäller både trollformler (där du spelar på effekten), trolldrycker (som representeras av laminerade lappar) och det vi kallar för blackbox effekter (exempelvis osynlighetsmanteln).

  • Mycket fiktion att hålla rätt på. Dels utgår vi ifrån en fantastisk magisk värld som vi hämtar inspiration ifrån och dels har mycket skrivits till. Det går att bygga roller som är "lättare" fiktionsmässigt, men ni behöver fortfarande läsa igenom regler, informationen på hemsidan och utskick.

  • Rasistiskt spel mot in-lajv attribut som blodsstatus (renblod - mugglare) och mänsklighet (människor - halvvarelser/omänskliga). Det spelas på fördomar och grovt förtryck gentemot dessa grupper. 

  • Spel om (fiktiva) sekter och sektmentalitet, samt religiöst spel inspirerat av fornnordisk religion.

  • Våld och död. Karaktärer kan bli både torterade och dödade på lajven. Om du är obekväm med sådant spel kan du eventuellt undvika delar av det (genom att aktivt hålla dig ifrån de intrigerna), men det kommer att förekomma på lajven.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar