Grindelwalds Anhängare

I Bifrost-fiktionen spelar vi efter realtid och det är många år sedan Voldemorts fall år 1998. Med Voldemorts död försvann dödsätarna och på vårt lajv har vi istället Grindelwalds Anhängare.

Ända sedan Grindelwalds fall i mitten av 1900-talet har grupper av häxor och trollkarlar pratat om vad det var han ville och hur det faktiskt var ganska vettigt, det här med att mugglare förstör för mycket och inte kan ta hand om sig själva. I slutet av år 2014 gick trolldomsministerium över hela Europa ut och erkände att ja, Grindelwalds Anhängare är fortfarande en etablerad organisation. I slutet av år 2015 så gick många högt politiskt uppsatta häxor och trollkarlar ut med att vara medlemmar i sagda organisation.


Vad innebär Grindelwalds ideologi?

Grindelwalds ideologi är ”for the greater good”, eller som de svenska anhängarna säger; “för den goda sakens skull”. Den började med Gellert Grindelwald på 1930-talet och innebar bland annat viljan att mugglare behövde underkasta sig för deras eget bästa. Med Grindelwalds fall föll också organisationen, men den har hela tiden funnits kvar, även om de har legat lågt. Under de senaste decennierna har den växt sig starkare igen och har nu fäste över hela Europa, Spaniens trolldomsminister såväl som en av Tysklands har gått ut med sitt medlemskap i organisationen.

Deras märke är dödsrelikernas symbol, och den bärs i form av ett smycke av medlemmar i organisationen, men också av sympatisörer (ni som spelar sympatisör eller medlem kan köpa ett halsband med dödsrelikerna för 25 kr innan lajvet).


Visionen med Grindelwalds Anhängare

Alla bra historier behöver en antagoniserad motpol, i Bifrost-fiktionen så är det Grindelwalds Anhängare, förkortat GA eller grindlers. Vi tänker oss dem som en ny tappning på “den onda” sidan då många av dem faktiskt har goda intentioner. Vi vill inte ha ett lajv som består av svart och vitt, utan mängder av gråskalor på båda sidor.

Grindelwalds Anhängare är inte bara ett politiskt parti, istället kan de ses som både en politisk åskådning och en livsåskådning. De kan liknas vid en form av sekt med hängivna följare och ett storslaget mål. De håller också sakta på att ta över trolldomseuropa inifrån det politiska systemet.


Är det bara brottslingar som stödjer Grindelwald?

Det är inte ett brott att tillhöra Grindelwalds följe eller att stödja deras ideologi, de står med vackra ord och för sympatisörer har de en bra poäng i vad de säger. Att sätta mugglarna på plats innan de spränger vår planet i luften är ett mål som många kan ha förståelse för. Dock är det känt att många inom organisationen tenderar att gå för långt och använder tvivelaktig svartkonst. De har ett rykte om sig att vara extremistiska och förutom toppolitiker är andra berömda grindlers oftat kända via efterlysningsaffischer.


Varför Grindelwalds Anhängare och inte dödsätare?

Grindelwalds Anhängare är Bifrost-lajvets motsvarighet till dödsätare, men de är mer nyanserade och mer utbredda än vad dödsätarna var. Som grindler kan du välja många olika nivåer, du kan spela en sympatisör som bara instämmer i vad de säger, eller så kan du vara på väg in i organisationen. Till skillnad från dödsätare som enligt Rowling är allt igenom onda, så kan grindlers faktiskt tro på att de kämpar för den goda sakens skull. Eller så är de uppfödda på ett mugglarförakt. Eller så värnar de om miljön. Eller så … det finns helt enkelt många olika möjligheter till varför någon väljer att stötta Grindelwalds ideologi.


Vad innebär det att spela en medlem eller en sympatisör?

Som en sympatisör stöttar du Grindelwalds ideologi och kan även göra småjobb eller donera pengar till medlemmar, men du har ingen större insikt i organisationen, hur den fungerar eller vad de faktiskt gör. Det går också att bara sympatisera med deras åsikter och inte ha något samröre med anhängarna, den här sortens sympati hittas numer hos var och varannan magiker. Vill du off ha mer spel med anhängarna som sympatisör så kan du skriva det i din anmälan.

Som en medlem eller aspirant sätts du i kontakt med andra grindlers och vad de har för mål under lajvet.

En sympatisör kan ändra sina åsikter gällande Grindelwald, men den som blir fullvärdig medlem blir det på livstid. Att backa ur organisationen innebär att såvida du inte byter identitet och går under jorden lär någon anhängare dyka upp och se till att du lämpligt nog “försvinner”.


Vad kan jag som elev spela?

Som elev kan du vara sympatisör eller aspirant och på väg in i organisationen, sedan årsskiftet till 2016 har omyndiga också möjlighet att bli medlemmar, men bara om de redan har varit aspiranter ett tag. Maila oss om du är intresserad av att vara grindler och vill veta mer om aspiranter och hur systemet fungerar.

Som aspirant kanske dina föräldrar är grindlers och har uppfostrat dig till att bli det med, och då har du större insikt i saker. Som elev på väg in i organisationen kommer du att sättas i kontakt med en eller flera medlemmar som vill att du ska göra saker för organisationen och för den goda sakens skull.


Jag vill vara grindler!

Maila frifantasi@hotmail.com om du vill veta mer innan du tar beslutet att vara grindler, så får du den information som du behöver veta.

Vill du veta mer om Grindelwalds Anhängare för att du vill spela en hängiven sympatisör eller en medlem, läs nästa stycke, och vill du sen veta ÄNNU MER, då mailar du!Mer om Grindelwalds Anhängare

För er som är mer intresserade av Grindelwald och hans anhängare, här finns info som medlemmar och sympatisörer bör ha koll på. Det finns mer info om organisationen, som ni får grundat på er karaktär.


Organisationens historia

Innan Voldemort kom var Gellert Grindelwald märkt som den farligaste svartkonstnären genom historien. ”For the greater good” löd hans ideologi, den var menad att låta trollkarlar och häxor träda ut från det fördolda och regera mugglarna, för allas bästa så klart. Han vann många anhängare, men stoppades år 1945 då han besegrades av Albus Dumbledore och i hemlighet spärrades in i sitt eget fängelse, Nurmengard.

Under trolldomskriget år 1998 blev Grindelwald uppsökt av Voldemort och mördad, och det var först d hans anhängare fick reda på att han inte dog efter nederlaget 1945. Informationen läckte ut till dem via en dödsätare, och organisationen fick sig ett lyft i olika forskningar för att hämta tillbaka deras ledare från döden. Dödsätarna hade trots allt fått tillbaka sin herre, så det borde inte vara omöjligt. När de fick reda på att återfödelsen krävde horrokruxer lades projektet i princip ned och bara några få fortsatte forska i ämnet.

Förutom det till synes meningslösa sökandet efter sin ledare har organisationen ett större mål, en ideologi de drömmer om att införa i världen. ”För den goda sakens skull” är ädla ord och innebär att något måste bli offrat för att uppnå det högre målet. Deras lösning är att mugglarnas frihet måste offras. Mugglare förstör planeten, de hotar med häxbränningar och förföljelser, krigar och mördar, utvecklar farliga vapen och kan inte kontrollera sina egna uppfinningar. Det gäller att sätta dem på plats innan det är för sent, mugglare är okunniga och farliga, vad Grindelwalds Anhängare gör är för allas bästa.

Så säger de själva och det finns en del sympatisörer runt om i Europa. I flera länder har organisationen stöd i högre ministeriepositioner och andra viktiga ämbeten, även om majoriteten inte erkänner det rakt ut eftersom organisationens medel ofta går utanför lagarna. Däremot ökar öppenheten hela tiden och grindlers plats i Europa blir allt starkare.


Vad Grindelwalds Anhängare vill

Grindelwalds följe idag jobbar sakta med att bygga upp sin organisation och har ledare på flera olika plan. Hur det faktiskt fungerar är fortfarande osäkert för de som inte är fullvärdiga medlemmar, men de verkar ha en inre cirkel som agerar främst underjord, ett antal olika rangordningar och sedan ett stort antal underhuggare som utför smutsjobben. Deras agerande förbryllar ministeriet, för de ligger ofta bakom försvinnanden och mugglartortyr, men samtidigt ses de åsamka skada på mugglare som är bland annat ägare till miljöfarliga fabriker, vapenutvecklare, eller krigsherrar, alltså gärningar som leder till förbättringar för båda samhällena.

I följet finns de som faktiskt vill världens bästa, naturfantaster och pacifister som avskyr mugglarnas eviga krig och förstörelse, men är trötta på lagens passivitet. Generellt uttalar inte organisationen sig själv som ondskefull, de råkar bara vara personerna som utför ett nödvändigt ont. Men det hindrar inte att de drar till sig onda trollkarlar och häxor, trots allt har de inget emot bruket av svartkonst och de är i grunden mugglarhatare.

Som grindelwaldare eller sympatisör till deras ideologi kan du vara allt ifrån ja-sägare och kaxig mugglarhatare till naturälskare eller ondskefullt geni till huligan. Du kanske har en egen mening av orden eller struntar fullständigt i dem egentligen, men kom ihåg, allting är ”för den goda sakens skull”.


Grindelwalds Anhängare på ett internationellt plan

Grindelwalds Anhängare har främst fäste i Europa, men där är de ganska spridda. Deras ledare kommer från många olika länder och de har sina kontaktnät över hela kontinenten. I de en del länder ses det fortfarande som något fult att vara en grindelwaldare, om någon har deras tecken på sig så vänder gemene häxa och trollkarl bort blicken och påpekar det inte. Eller påpekar det med en oförskämd kommentar om vad det är för någon ideologi de stöttar och hur de kan göra så.

I vissa länder dock är det fullt accepterat att vara sympatisör till Grindelwald och de har till och med ministrar som bär dödsrelikernas tecken på sig. Här är en lista över några länder som accepterar Grindelwalds ideologi som en vettig politisk inriktning:


- Tyskland

- Spanien

- Österrike

- Rumänien

- Ukraina

- Island

- Delar av Ryssland


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar