söndag 12 maj 2019

Bifrost IX: Det ögat ser

Nästa onsdag (15 maj 2019) släpper vi anmälan till sommarens lajv, Det ögat ser. Mer att läsa finns på lajvets sida.

Magi på lajvet

Till nästa lajv kommer vi använda ett nytt magisystem. Det nya systemet innebär att majoriteten av alla karaktärer kommer få tillgång till fler trollformler än de hade förut, men möjligheten att individanpassa kommer bli mindre då de flesta kommer kunna det mesta. Detta system kommer ta mycket mindre administrationstid och dessutom behöver ni inte längre komma ihåg att fylla i formuläret där ni väljer magi. Här kan ni läsa mer om magin på lajvet.

Det finns även två nya magiregler.

Icke-verbal magi

En icke-verbal trollformel tar längre tid att kasta, därför gör de flesta verbala trollformler. Alla kan dock kasta icke-verbala trollformler eftersom detta är någonting som alla lär sig. Men det tar längre tid - vänta ett par sekunder för att gestalta detta. Kasta något icke-verbalt gör ni genom att säga “detta hörs inte” precis efter trollformelns namn.

En ickeverbal tarantallegra kan kastas så här: “Tarantallegra detta hörs inte [beskrivning av trollformeln]”


Att rikta sin trollformel

Om det är många personer på plats så att det kan vara oklart vem trollstaven pekar på eller om du vill kasta en trollformel i ryggen på någon kan du förtydliga vem du kastar magi på genom att säga personens namn innan.

En tarantallegra kan kastas på en person i en folksamling så här: “[Namn] Tarantallegra [beskrivning av trollformlen]”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar