Bifrost VIII: Världen ömsar skinn

Utan att någon riktigt förstod hur det gick till förändrades allt. Det har talats om ett krig i flera år allt eftersom sympatisörerna till Grindelwalds ideologi blivit fler. Anhängarna har vuxit.

Den 2 maj 2018, på 20-årsdagen från att Harry Potter avslutade kriget vid Slaget om Hogwarts höll Sveriges Trolldomsministerium en minnesstund. Tvärtemot sina föregångare hade trolldomsminister Amadeus Korpvinge bjudit in samtliga av ätternas representanter från Stortinget istället för departementens ministrar att sitta med honom vid honnörsbordet. Det var första gången på över 200 år som ätternas överhuvud fått en högre position vid en officiell politisk tillställning. Få blev egentligen förvånade över trolldomsministerns beslut då han flera gånger under året rådgjort endast med ätternas överhuvuden i flera viktiga politiska frågor.

De rådande dispyterna höll sig inte undan från tillställningen. Korpvinge höll ett tal då han lovade att det inte kommer utbryta något krig i Sverige så länge han är trolldomsminister. Detta fick han snabbt bevisa då oroligheter utbröt runtomkring en av århundradets största nyheter då hans kollega, Anna Agarde, under middagen kom ut med sitt medlemskap i Grindelwalds Anhängare.Detta har fått många som tidigare sett med skepticism på Grindelwalds ideologi att ändra sig. Till mångas förvåning är det en dramatisk ökning av mugglarfödda magiker som under sommaren anslutit sig till GA-positiva politiska möten ledda av minister Agarde. De vill kunna vara öppna med sina magiska krafter gentemot sin mugglarfamilj och sina mugglarvänner. 

På Bifrost fortsätter livet som vanligt trots de politiska svallvågorna. Det väntas några personalskiftningar efter ministeriets inspektioner och eleverna blir fortsatt undervisade i stridskonst. Efter den initiala chocken från införandet av en IDOL (Intendent för Disciplin, Ordning och Lydnad) har även detta blivit en del av vardagen. Hårdare bestraffningar, krav på stridsmagi och närapå ren svartkonst i korridorerna får en del att fråga sig ifall det kommer finnas de elever som vill stanna på skolan för att ta sin NEWT-examen. Samtidigt finns det fortfarande dem som inte tvekar på att kasta sig in i konflikten. Personalkåren är kluven och elever är upprörda över förändringarna. Motståndet och missnöjet växer sida vid sida med de som låter sig initieras i anhängarna. Vad är det för skola som Bifrost håller på att bli?

Trots allt detta är det bara lugnet före stormen. Fenrisulven är fortfarande lös. Fast att det ryktas om ett sätt att kontrollera denne har flera tusen offer skördats i flera attacker mot både mugglare och magiker i centraleuropa. De motståndsrörelser som har samlats runt om Europa har fängslats eller dödats strax efter deras offentliggörande. Många är övertygande om att det finns fler som är emot de politiska skiftningarna, men ifall de går att lita på återstår att se. Går det att lita på någon?

Syskon skola kämpa, varandras bane bliva
Fäders barn sin släktskap spilla
Hårt är livet, orent blod blandas in
Yxtid, klingtid, brutna bliva stavar
Vindålder, vargålder, innan världen störtas
Ingen skall den andre skona

Völvans spådom återupprepades vid årets midsommarfirande så de närvarande fick kalla kårar längs ryggraden. Bland följarna av den gamla seden har ett rykte spridit sig om att Lokes förstfödda son börjat röra på sig långt ner i djupet. Han sträcker på sin kropp och öppnar sina käftar för att släppa sin svans. Det skapar kraftiga strömmar av både vatten och magi, samt en tanke som sprider ordet om Ragnarök.

Kanske är det vad som fick Anna Agarde att ta ett steg ut i ljuset. Anhängare som hittills dolt sin tatuering bär numera ingenting på sin märkta arm. Dödsrelikernas symbol glimmar i solskenet runt halsen på flera av världens mäktigaste magiker. Inte minst Grindelwald själv.

Världen ömsar skinn.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar